A részvétnyilvánításon túl mit tehetsz, hogy segíts átvészelni barátod számára ezt a nehéz időszakot?

Hirdetés

Öngyulladás

Gyúlékony anyagoknál észlelt jelenség, hogy normál légkörben egy adott hőmérsékleten az oxigénnel intenzív, önnfenntartó reakcióba lép, mely égésként jelentkezik.[1] Ezt nevezzük öngyulladási hőmérsékletnek, vagy gyulladáspontnak. Ezeknél az anyagoknál a lobbanáspont nem értelmezhető, mert vagy nincs folyékony állapotuk, vagy már előtte felemészti őket az intenzív Redoxireakció.

Hirdetés

2017.07.18.

Cikkek

Így segítsünk barátunknak a gyászidőszakban!


Segítsünk barátunknak átvészelni ezt a tragikus időszakot!

Amíg az ember nem éli át, el sem tudja képzelni, hogy milyen fájdalommal jár egy közeli hozzátartozó elvesztése. A családtagok ilyenkor egymásra támaszkodhatnak, illetve a tragédia feldolgozásában segíthetnek a barátok is. 


Érdeklődjünk!

 

Bár mindenki másképpen reagál egy ilyen tragédiára; van aki szeretne a magányába húzódva az emlékeibe burkolózva megbírkózni az őt ért veszteséggel, viszont van akin annyira úrrá lesz a fájdalom, hogy mély depresszióba süllyed. Barátként a mi dolgunk megítélni, hogy melyik típusba tartozik barátunk!Amennyiben az elsőbe, akkor hagyjunk neki teret, mindezt úgy, hogy biztosítjuk őt támogatásunkról, illetve arról, hogy bármikor rendelkezésére állunk egy beszélgetésre.

 

Mindig biztosítsuk arról, hogy ránk bármiben számíthat!

 

A második esetben viszont sokszor nem hagyhatjuk magára szeretett barátunkat! Hiszen minél inkább elvonul a világ szeme elől, annál mélyebbre és mélyebbre süllyed lelkileg. Neki, bármennyire is ellenáll szükséges lehet a “nyakára járni” és programot csinálni vele. Természetesen nem bulizásra gondolunk itt, de ha átmegyünk hozzá, vagy meginvitáljuk magunkhoz egy pohár bor társaságában lehetőséget nyújtunk számára, hogy kiöntse valakinek a szívét. Ha nem szeretne róla beszélni, akkor pedig kicsit elterelehetjük a figyelmét az őt ért fájdalomról. 

 

Ha már a halotti toron is szótlanul ül a sarokban, hagyjunk neki egy kis teret! De ami a legfontosabb, hogy ebben az időszakban élvezze kitüntetett figyelmünket, mert ilyenkor még nagyobb szüksége van mindenkinek a támogatásra, mint az életében addig bármikor!

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés

A lobbanáspont mérése

A lobbanáspont mérésének kétféle alapvető módszere van: nyílt és zárt téri.

A nyílt téri lobbanáspontot mérő készülékben a mintát egy fűthető nyitott tégely tartalmazza, mely fölé a mérés során bizonyos időközönként lángot adnak. 

Szabványok

Az anyagok lobbanáspontját szabványos vizsgálati módszerek szerint határozzák meg. Ezek a vizsgálati eljárások meghatározzák a mérés elvégzéséhez szükséges berendezést, a vizsgálat kulcsfontosságú paramétereit, a vizsgálatot végző személy vagy automatizált berendezés által követendő folyamatot, és a vizsgálati módszer pontosságát

Házassági évforduló

Tovább


Ha igazán meg akarjuk adni a módját a házassági évfordulónknak – és miért ne akarnánk? – akkor menjünk valami igazán jó helyre, ahol minden igényünkre figyelnek.

TOP 3 évfordulós ajándék ötlet

Tovább


Az évforduló nagyon különleges alkalom, amihez különleges ajándék dukál. Mi pedig adunk néhány szuper évfordulós ajándékötletet, amiknek segítségével méltó módon ünnepelhetitek meg ezt a jeles alkalmat, és fejezhetitek ki az...

Gázok adott arányú keveréke belobbanáskor hirtelen, nagy energiájú reakciót hoz létre.