Ilyen felhasználásai vannak az akácfának

Hirdetés

Öngyulladás

Gyúlékony anyagoknál észlelt jelenség, hogy normál légkörben egy adott hőmérsékleten az oxigénnel intenzív, önnfenntartó reakcióba lép, mely égésként jelentkezik.[1] Ezt nevezzük öngyulladási hőmérsékletnek, vagy gyulladáspontnak. Ezeknél az anyagoknál a lobbanáspont nem értelmezhető, mert vagy nincs folyékony állapotuk, vagy már előtte felemészti őket az intenzív Redoxireakció.

Hirdetés

2018.04.05.

Cikkek

Mire lehet felhasználni az akácfát?


akácfa

Kíváncsi vagy miért az akácfa a legtartósabb kültérre alkalmazható fafajta? Szeretnéd tudni milyen felhasználási lehetőségei vannak az akácfának? Most megtudhatod!


Mi is jut eszünkbe először, ha arra gondolunk hogy kültérre alkalmazható fafajta? Természetesen a leggyakorabbi felhasználása a fakerítés. Ilyenkor nem csak az kinézetre kell gondolni, hanem a kerítés minőségére, és tartósságára, vagyis a fa fajtájára. Vagyonokat költ rá az ember, és senki nem szeretné, hogy ezt évente meg kelljen tegye. A fa töretlenül népszerű a kerítések építésénél, mert nem csak komfortos érzetet nyújt hanem rendkívül szép is.
A szakértők szerinte a legtartósabb faanyag kültéren az akácfa, hiszen kiválóan ellenáll a környezeti hatásoknak: az erős napsütésnek, a változó csapadékmennyiségnek és a hőmérsékletingadozásnak is. Napjainkban a környezetvédelemnek fontos szerepe van, ezért is érdemes akácfát választani, mert nincs szükség megmunkálásához vegyszerekre. 
Az akácfát használják homlokzatburkolatok készítésére is, mert rendkívül időtálló és megbízható anyag. 
 

Szerző: VV

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés

A lobbanáspont mérése

A lobbanáspont mérésének kétféle alapvető módszere van: nyílt és zárt téri.

A nyílt téri lobbanáspontot mérő készülékben a mintát egy fűthető nyitott tégely tartalmazza, mely fölé a mérés során bizonyos időközönként lángot adnak. 

Szabványok

Az anyagok lobbanáspontját szabványos vizsgálati módszerek szerint határozzák meg. Ezek a vizsgálati eljárások meghatározzák a mérés elvégzéséhez szükséges berendezést, a vizsgálat kulcsfontosságú paramétereit, a vizsgálatot végző személy vagy automatizált berendezés által követendő folyamatot, és a vizsgálati módszer pontosságát

Házassági évforduló

Tovább


Ha igazán meg akarjuk adni a módját a házassági évfordulónknak – és miért ne akarnánk? – akkor menjünk valami igazán jó helyre, ahol minden igényünkre figyelnek.

Inverteres klíma

Tovább


Melyek a legújabb technológiák a klímák világában, amellyel még komfortosabban érezhetjük magunkat otthonunkban? Hát az invereteres klímák. De mi ez pontosan? 

Gázok adott arányú keveréke belobbanáskor hirtelen, nagy energiájú reakciót hoz létre.