Kíváncsi vagy milyen fából ajánlatos homlokzatburkolatot készíteni?

Hirdetés

Öngyulladás

Gyúlékony anyagoknál észlelt jelenség, hogy normál légkörben egy adott hőmérsékleten az oxigénnel intenzív, önnfenntartó reakcióba lép, mely égésként jelentkezik.[1] Ezt nevezzük öngyulladási hőmérsékletnek, vagy gyulladáspontnak. Ezeknél az anyagoknál a lobbanáspont nem értelmezhető, mert vagy nincs folyékony állapotuk, vagy már előtte felemészti őket az intenzív Redoxireakció.

Hirdetés

2018.01.30.

Cikkek

Miből készíts homlokzatburkolatot


akácfa homlokzatburkolat

Manapság egyre többen gondolnak arra építkezésnél, és felújításoknál hogy minél több természetes építőanyag kerüljön felhasználásra ezeknél a munkálatoknál. Az egyik ilyen nagyon sokszínűen felhasználható elem a fa. 


Kulcsfontosságú kérdés a homlokzatburkolat tervezésekor az anyagválasztás, az európai fafajok közül, az akácfának az első a kültéri tartóssága, ezért többnyire ebből az anyagból ajánlatos a készítése. Az akácfát követik csak sorban a tölgy, gesztenye, vörösfenyő, lucfenyő, a bükk és borovi fenyő.  A homlokzatburkolat rengeteg környezeti hatásnak van kitéve, UV sugárzás, eső, hó, fagy aztán pedig a hőmérsékletváltozás, mind gyengíti az anyag időtállóságát, más faanyagok általában pár évet bírnak csak ki. Ezzel ellentétben az akác kemény faanyag, és trópusi, egzóta fajok versenyeznek csak vele. Különlegessége, hogy más fafajokkal ellentétben, természetesen tartalmaz olyan kémiai vegyületeket, amelyek megvédik a fát a különböző korhasztó gombák, kártékony rovarok ellen, épp ezért vegyszeres kezelést a homlokzatburkolat nem igényel.

Szerző: VV

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés

A lobbanáspont mérése

A lobbanáspont mérésének kétféle alapvető módszere van: nyílt és zárt téri.

A nyílt téri lobbanáspontot mérő készülékben a mintát egy fűthető nyitott tégely tartalmazza, mely fölé a mérés során bizonyos időközönként lángot adnak. 

Szabványok

Az anyagok lobbanáspontját szabványos vizsgálati módszerek szerint határozzák meg. Ezek a vizsgálati eljárások meghatározzák a mérés elvégzéséhez szükséges berendezést, a vizsgálat kulcsfontosságú paramétereit, a vizsgálatot végző személy vagy automatizált berendezés által követendő folyamatot, és a vizsgálati módszer pontosságát

Házassági évforduló

Tovább


Ha igazán meg akarjuk adni a módját a házassági évfordulónknak – és miért ne akarnánk? – akkor menjünk valami igazán jó helyre, ahol minden igényünkre figyelnek.

weboldal forgalom növelés

Tovább


2019-ben egy vállalkozás weboldala az egyik legfontosabb az online térben, hiszen rengeteg információt gyűjthetünk ki belőle. Sok vállalkozás erre építi bevételi forrását is, így mindenképp lényeges, hogy növeljük honlapunk...

Gázok adott arányú keveréke belobbanáskor hirtelen, nagy energiájú reakciót hoz létre.