Most te is megtudhatod, hogy kinek a nevéhez fűződik a turbó!

Hirdetés

Öngyulladás

Gyúlékony anyagoknál észlelt jelenség, hogy normál légkörben egy adott hőmérsékleten az oxigénnel intenzív, önnfenntartó reakcióba lép, mely égésként jelentkezik.[1] Ezt nevezzük öngyulladási hőmérsékletnek, vagy gyulladáspontnak. Ezeknél az anyagoknál a lobbanáspont nem értelmezhető, mert vagy nincs folyékony állapotuk, vagy már előtte felemészti őket az intenzív Redoxireakció.

Hirdetés

2017.08.06.

Cikkek

Honnan ered a turbó?


Most te is megtudhatod, hogy kinek a nevéhez fűződik a turbó!

Sokan félnek a turbótól, pedig a megfelelő alkalmazás mellett nincsen vele semmi gond. Tudj meg többet a turbófeltöltő működéséről és a történetéről!  


A turbófeltöltő a leggyakrabban használt feltöltőtípus a járműgyártásban. A turbófeltöltőt Dr. Alfred Büchi találta fel 1905. november 16-án. A Birodalmi Szabadalmi Hivatal "Dugattyús motorból és szekvenciálisan elhelyezkedő turbinából és kompresszorból álló belsőégésű szerkezet" néven jegyezte be.

 

A gyakorlatban nem volt egyszerű alkalmazni, kellett hozzá 18 év, hogy használható legyen.

 

 

Mára már elképzelhetetlenek a dízelmotorok turbófeltöltés nélkül, de a benzinesek között is egyre elterjedtebb. Régebben a teljesítménynövekedés miatt alkalmazták, mára már inkább az energiatakarékosság és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás a legfőbb érv mellette.

 

A turbós autók nagyobb odafigyelést igényelnek, ezért érdemes javításukat, karbantartásukat profira bízni. Tudj meg róla többet itt: Turbó javítás 

 

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés

A lobbanáspont mérése

A lobbanáspont mérésének kétféle alapvető módszere van: nyílt és zárt téri.

A nyílt téri lobbanáspontot mérő készülékben a mintát egy fűthető nyitott tégely tartalmazza, mely fölé a mérés során bizonyos időközönként lángot adnak. 

Szabványok

Az anyagok lobbanáspontját szabványos vizsgálati módszerek szerint határozzák meg. Ezek a vizsgálati eljárások meghatározzák a mérés elvégzéséhez szükséges berendezést, a vizsgálat kulcsfontosságú paramétereit, a vizsgálatot végző személy vagy automatizált berendezés által követendő folyamatot, és a vizsgálati módszer pontosságát

Házassági évforduló

Tovább


Ha igazán meg akarjuk adni a módját a házassági évfordulónknak – és miért ne akarnánk? – akkor menjünk valami igazán jó helyre, ahol minden igényünkre figyelnek.

TOP 3 évfordulós ajándék ötlet

Tovább


Az évforduló nagyon különleges alkalom, amihez különleges ajándék dukál. Mi pedig adunk néhány szuper évfordulós ajándékötletet, amiknek segítségével méltó módon ünnepelhetitek meg ezt a jeles alkalmat, és fejezhetitek ki az...

Gázok adott arányú keveréke belobbanáskor hirtelen, nagy energiájú reakciót hoz létre.