Mi az invereter klíma? Miért jó?

Hirdetés

Öngyulladás

Gyúlékony anyagoknál észlelt jelenség, hogy normál légkörben egy adott hőmérsékleten az oxigénnel intenzív, önnfenntartó reakcióba lép, mely égésként jelentkezik.[1] Ezt nevezzük öngyulladási hőmérsékletnek, vagy gyulladáspontnak. Ezeknél az anyagoknál a lobbanáspont nem értelmezhető, mert vagy nincs folyékony állapotuk, vagy már előtte felemészti őket az intenzív Redoxireakció.

Hirdetés

2019.07.23.

Cikkek

A klímák csúcsa, az inverteres klíma


Inverteres klíma

Melyek a legújabb technológiák a klímák világában, amellyel még komfortosabban érezhetjük magunkat otthonunkban? Hát az invereteres klímák. De mi ez pontosan? 


Önszabályozó 

Az invereteres klíma egyik előnye, hogy a belső hőmérséklethez mérten hűti a helyiséget. Ha beállítunk egy hőfokot, és ha az elérte, onnantól kezdve már csak keringeti a levegőt, hogy megtartsa a hőfokot. Így nincs szükségünk ki-be kapcsolgatni a készüléket. 

 

Energiatakarékos

Az előző pontból kiindulva, mivel a klíma magát szabályozza, sokkal több energiát takarít meg. Ezáltal villanyszámlánk nem ugrik meg, hiszen folyamtosan szinten tartja a teljesítményét a klímaberendezés. 

 

Csendes

Ezek a klímák már annyira csendesek, hogy akár éjszaka is bárki képes lehet aludni mellette. Csak a kellemes általa nyújtott hőmérsékletet élvezhetjük. 

 

Hosszú élettartam

Az inverteres klímák élettartama sokkal hosszabb, mint a hagyományos klímaberendezéseké, a fenti előnyeiből adódóan. Így akár több, mint 10 évig is működhet otthonunkban, anélkül, hogy bármilyen probléma adódna a berendezéssel. Természetesen az éves karbantartás mellett. 

Szerző: SzSz

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés

A lobbanáspont mérése

A lobbanáspont mérésének kétféle alapvető módszere van: nyílt és zárt téri.

A nyílt téri lobbanáspontot mérő készülékben a mintát egy fűthető nyitott tégely tartalmazza, mely fölé a mérés során bizonyos időközönként lángot adnak. 

Szabványok

Az anyagok lobbanáspontját szabványos vizsgálati módszerek szerint határozzák meg. Ezek a vizsgálati eljárások meghatározzák a mérés elvégzéséhez szükséges berendezést, a vizsgálat kulcsfontosságú paramétereit, a vizsgálatot végző személy vagy automatizált berendezés által követendő folyamatot, és a vizsgálati módszer pontosságát

Házassági évforduló

Tovább


Ha igazán meg akarjuk adni a módját a házassági évfordulónknak – és miért ne akarnánk? – akkor menjünk valami igazán jó helyre, ahol minden igényünkre figyelnek.

klíma kiválasztás

Tovább


Szakértői tanácsok és segítség a klíma kiválasztásához 2020-ban. Melyik márka a legjobb? Mire figyeljünk? Segítünk!

Gázok adott arányú keveréke belobbanáskor hirtelen, nagy energiájú reakciót hoz létre.