Kicsi, de erős: ilyen a legújabb DJI Mavic Mini

Hirdetés

Öngyulladás

Gyúlékony anyagoknál észlelt jelenség, hogy normál légkörben egy adott hőmérsékleten az oxigénnel intenzív, önnfenntartó reakcióba lép, mely égésként jelentkezik.[1] Ezt nevezzük öngyulladási hőmérsékletnek, vagy gyulladáspontnak. Ezeknél az anyagoknál a lobbanáspont nem értelmezhető, mert vagy nincs folyékony állapotuk, vagy már előtte felemészti őket az intenzív Redoxireakció.

Hirdetés

2019.11.27.

Cikkek

Kicsi, de erős: ilyen a legújabb DJI Mavic Mini


ilyen a legújabb DJI Mavic Mini

Nemrég jelent meg a DJI Mavic Mini, aminek a különlegessége, hogy éppen akkora, hogy a játék kategóriába tartozzon, és ne kelljen rá engedély vagy regisztráció. Azonban ennek ellenére elég komoly paraméterekkel rendelkezik. Lássuk milyen!


Apró, de ügyes

A DJI Mavic Mini drón éppen a 250 grammos határ alá esik a maga 249 grammjával. Egy könnyed, laza kis szerkezetről beszélünk, ami mégis hozza a megfelelő teljesítményt. Persze nem hasonlítható össze csúcskategóriás társival, de a maga kategóriájában egyértelműen kiemelkedik.

 

Mit tud és mit nem ez a drón?

Ahogy fentebb írtuk, tudása nem arányos méretével. 30 perc repülési idő, 2,7K felbontású kamera, 4 kilométerre közvetített HD videókép, de persze a súlya miatt minden nem fért bele. Felhasználóinak nélkülözniük kell az akadályelkerülő rendszert, a kézmozdulatos irányítást, a 4K-s kamerát, a hosszú hatótávolságot továbbá jó néhány kamerafunkciót, mint az alany követése, panorámakép, a timelapse, vagy éppen az optikai zoom, de hát valamit, valamiért.

 

Ilyen a teljesítménye

Ahogy a DJI több készüléke is, a mini is jól kiegyensúlyozott. Bár nem olyan gyors, és nem olyan jól irányítható, mint nagyobb, erősebb tárai, azért hozza, amit egy ilyen dróntól elvár az ember. Maximális sebessége 45-47 kilométer per óra körül alakul ideális körülmények között.

 

Összeségében a DJI Mavic Miniről

Összességében semmi rosszat nem lehet elmondani erről a játékdrónnak minősülő szerkezetről. A kis súly sajnos megszorításokkal jár, ezt meg kell érteni, de a DJI a lehető legtöbbet kihozott így is a 249 grammos szerkezetből, annak érdekében, hogy a legjobb élményt nyújthassa vásárlóinak, az új drónhoz még egy új alkalmazás is jár, a DJI Fly, ami gyakoratilag a DJI Go fejlesztett változata
 

Szerző: VN

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés

A lobbanáspont mérése

A lobbanáspont mérésének kétféle alapvető módszere van: nyílt és zárt téri.

A nyílt téri lobbanáspontot mérő készülékben a mintát egy fűthető nyitott tégely tartalmazza, mely fölé a mérés során bizonyos időközönként lángot adnak. 

Szabványok

Az anyagok lobbanáspontját szabványos vizsgálati módszerek szerint határozzák meg. Ezek a vizsgálati eljárások meghatározzák a mérés elvégzéséhez szükséges berendezést, a vizsgálat kulcsfontosságú paramétereit, a vizsgálatot végző személy vagy automatizált berendezés által követendő folyamatot, és a vizsgálati módszer pontosságát

Házassági évforduló

Tovább


Ha igazán meg akarjuk adni a módját a házassági évfordulónknak – és miért ne akarnánk? – akkor menjünk valami igazán jó helyre, ahol minden igényünkre figyelnek.

TOP 3 évfordulós ajándék ötlet

Tovább


Az évforduló nagyon különleges alkalom, amihez különleges ajándék dukál. Mi pedig adunk néhány szuper évfordulós ajándékötletet, amiknek segítségével méltó módon ünnepelhetitek meg ezt a jeles alkalmat, és fejezhetitek ki az...

Gázok adott arányú keveréke belobbanáskor hirtelen, nagy energiájú reakciót hoz létre.