Építkezés utáni nagytakarítás gyorsan és hatékonyan!

Hirdetés

Öngyulladás

Gyúlékony anyagoknál észlelt jelenség, hogy normál légkörben egy adott hőmérsékleten az oxigénnel intenzív, önnfenntartó reakcióba lép, mely égésként jelentkezik.[1] Ezt nevezzük öngyulladási hőmérsékletnek, vagy gyulladáspontnak. Ezeknél az anyagoknál a lobbanáspont nem értelmezhető, mert vagy nincs folyékony állapotuk, vagy már előtte felemészti őket az intenzív Redoxireakció.

Hirdetés

2018.04.12.

Cikkek

Építkezés utáni nagytakarítás


Takarítószerek

Építkezés vagy felújítás után fontos, hogy átfogó és teljeskörű takarítást végezzünk, hiszen otthonunk csak akkor válik élhetővé, hogyha teljesen tiszta. 


A mai rohanó világban az embernek munka és gyereknevelés mellett kevés ideje marad a takarításra. Amikor egy ház elkészül akkor nagyon nagy munka vár még a lakókra, az építkezés utáni nagytakarítás. Ilyenkor el kell távolítani az építkezési törmelékeket, a festékmaradványokat, a rengeteg megtelepedett piszokról nem is beszélve. Mivel minden munka kosszal jár, ezért elkerülhetetlen hogy olyan szennyeződések keletkeznek, amiket egy álatlános takarítással nehéz megtisztítani. Ilyenkor érdemes akár 2 hetet is rászánni a nagytakarításra. Egyszerűbb lehet a feladat, hogyha nem egyedül, hanem segítséget kérve végezzük el a munkát. Akár az egész család, vagy barátok segítségére is szükség lehet, ha azt szeretnénk minél hamarabb végezzünk a feladatokkal. 

Szerző: VV

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés

A lobbanáspont mérése

A lobbanáspont mérésének kétféle alapvető módszere van: nyílt és zárt téri.

A nyílt téri lobbanáspontot mérő készülékben a mintát egy fűthető nyitott tégely tartalmazza, mely fölé a mérés során bizonyos időközönként lángot adnak. 

Szabványok

Az anyagok lobbanáspontját szabványos vizsgálati módszerek szerint határozzák meg. Ezek a vizsgálati eljárások meghatározzák a mérés elvégzéséhez szükséges berendezést, a vizsgálat kulcsfontosságú paramétereit, a vizsgálatot végző személy vagy automatizált berendezés által követendő folyamatot, és a vizsgálati módszer pontosságát

Házassági évforduló

Tovább


Ha igazán meg akarjuk adni a módját a házassági évfordulónknak – és miért ne akarnánk? – akkor menjünk valami igazán jó helyre, ahol minden igényünkre figyelnek.

Inverteres klíma

Tovább


Melyek a legújabb technológiák a klímák világában, amellyel még komfortosabban érezhetjük magunkat otthonunkban? Hát az invereteres klímák. De mi ez pontosan? 

Gázok adott arányú keveréke belobbanáskor hirtelen, nagy energiájú reakciót hoz létre.