Ezeket alkalmazd a pozitív benyomás kialakítása érdekében

Hirdetés

Öngyulladás

Gyúlékony anyagoknál észlelt jelenség, hogy normál légkörben egy adott hőmérsékleten az oxigénnel intenzív, önnfenntartó reakcióba lép, mely égésként jelentkezik.[1] Ezt nevezzük öngyulladási hőmérsékletnek, vagy gyulladáspontnak. Ezeknél az anyagoknál a lobbanáspont nem értelmezhető, mert vagy nincs folyékony állapotuk, vagy már előtte felemészti őket az intenzív Redoxireakció.

Hirdetés

2017.07.18.

Cikkek

Az első benyomás hatása üzleti találkozókon


pozitív benyomás kialakítása

Az első benyomás sokszor meghatározza a kapcsolatiaink további alakulását, egy rossz első benyomást követően könnyen az alapján bélyegeznek meg bennünket mind személyes, mind pedig üzleti kapcsolataink esetében.


Mit tegyünk hát, hogy üzleti találkozónkon pozitív benyomást keltsünk?

 

Érkezzünk időben!

Egy üzleti ebédre érkezvén igen nagy illetlenség, ha elkésünk. Az üzleti életben kifejezetten fontos az idő és a pontosság! Természetesen bárkivel előfordulhat, hogy dugóba kerül, vagy éppen lekési a buszt, defektet kap stb… váratlan események tehát bármikor adódhatnak, viszont amennyiben elkerülhetetlen a késés, azonnal tájékoztassuk partnerünket, s mindezt persze sűrű elnézéskérések közepette.

 

Ápolt megjelenés

Az ápoltság minden találkozó esetében elengedhetetlen, de az alapvető higiéniai szempontokon túl az üzleti életben a megfelelő, üzleti öltözetre is oda kell figyelnünk. Bizonyára mindenki tisztában van az üzleti megjelenéssel, így ne úgy öltözzünk fel, mint egy esti buliba vagy baráti összejövetelre szoktunk!

 

Modor

A másikkal szemben tanusított viselkedésünk, megnyilvánulásaink is sokat elárulnak rólunk. Ha nem hagyjuk, hogy partnerünk végigmondja gondolatát, hanem belevágunk a szavába, akkor bizony udvariatlan fráternek könyvel majd el bennünket magában és mindezt jogosan.

Helyette legyünk inkább udvariasak, előzékenyek (persze nem tenyérbemászóan, álszenten) és alkalmazzuk az értő figyelem technikáját! Tegyünk fel érdeklődő kérdéseket és reflektáljunk a másik fél észrevételeire! 

 

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés

A lobbanáspont mérése

A lobbanáspont mérésének kétféle alapvető módszere van: nyílt és zárt téri.

A nyílt téri lobbanáspontot mérő készülékben a mintát egy fűthető nyitott tégely tartalmazza, mely fölé a mérés során bizonyos időközönként lángot adnak. 

Szabványok

Az anyagok lobbanáspontját szabványos vizsgálati módszerek szerint határozzák meg. Ezek a vizsgálati eljárások meghatározzák a mérés elvégzéséhez szükséges berendezést, a vizsgálat kulcsfontosságú paramétereit, a vizsgálatot végző személy vagy automatizált berendezés által követendő folyamatot, és a vizsgálati módszer pontosságát

Házassági évforduló

Tovább


Ha igazán meg akarjuk adni a módját a házassági évfordulónknak – és miért ne akarnánk? – akkor menjünk valami igazán jó helyre, ahol minden igényünkre figyelnek.

TOP 3 évfordulós ajándék ötlet

Tovább


Az évforduló nagyon különleges alkalom, amihez különleges ajándék dukál. Mi pedig adunk néhány szuper évfordulós ajándékötletet, amiknek segítségével méltó módon ünnepelhetitek meg ezt a jeles alkalmat, és fejezhetitek ki az...

Gázok adott arányú keveréke belobbanáskor hirtelen, nagy energiájú reakciót hoz létre.